Багато хто в наш час відмовляється від солі, вважаючи її шкідливою для здоров'я. Однак, у всьому повинна бути міра, і тоді не доведеться себе ні в чому обмежувати. Дієтолог Світлана Фус розповіла, чому не можна повністю виключати сіль зі свого раціону, і назвала норму вживання солі в день без шкоди для здоров'я.
Сіль необхідна для функціонування нервової системи, допомагає підтримувати тонус м'язів, регулює водно-сольовий баланс нашого організму. Як і Омега-3 жирні кислоти, ми можемо отримати сіль тільки з їжею, тому дієтолог закликає не боятися солі, так як вона шкідлива тільки у великих кількостях. Добова норма солі в раціоні становить 5 г. Все, що вище цієї норми - для вашого організму зайве.
Світлана Фус зазначає, що надлишок солі збільшує навантаження на серце і нирки, затримує воду в тканинах, через що збільшується вага і погіршується настрій. Сіль підсилює смак продуктів, через що відбувається переїдання. Солоної їжі ви з'їсте набагато більше, ніж несолоної.
Раніше повідомлялося, який інгредієнт слід додавати в їжу, щоб знизити вміст холестерину в крові.