Вчені назвали інгредієнт, який слід додавати в їжу, щоб знизити вміст холестерину

Дослідження показали, що для зниження рівня «поганого» холестерину в крові для щоденного меню можна готувати звичні страви, але обов'язково додавати в них один важливий інгредієнт. Це захистить від утворення бляшок в судинах, знизить ризик виникнення серцевих захворювань та інсульту.

Вчені назвали інгредієнт, який слід додавати в їжу, щоб знизити вміст холестерину - today.ua

У знаменитому західному виданні The European Journal of Clinical Nutrition був оприлюднений огляд досліджень про вплив продуктів харчування на організм людини. В одному з пунктів зазначено, що проведені клінічні випробування в 7 країнах світу довели користь звичайного ячменю.

Дана крупа буквально «вимітає» холестерин з організму, не дозволяючи йому відкладатися на внутрішніх стінках судин. Якою б не була їжа, багатою на «поганий» холестерин, якщо одночасно з нею є ячмінну кашу, то шкода значно знижується. Вчені назвали інгредієнт, який слід додавати в їжу, щоб знизити вміст холестерину Щоб захистити свій організм від небезпечного холестерину, медики рекомендують не тільки частіше варити ячмінну кашу, а й додавати крупу в супи, салати, другі страви, подавати як гарнір до м'яса і тушкованих овочів. Паралельно лікарі радять максимально знизити споживання продуктів, що містять пальмове і кокосове масло, ковбас та інших видів обробленого м'яса.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, що зміниться в організмі, якщо їсти цвітну капусту двічі в тиждень.