Багато хто в наш час відмовляється від солі, вважаючи її шкідливою для здоров'я. Однак, у всьому повинна бути міра, і тоді не доведеться себе ні в чому обмежувати. Дієтолог Світлана Фус розповіла, чому не можна повністю виключати сіль зі свого раціону, і назвала норму вживання солі в день без шкоди для здоров'я.
Сіль необхідна для функціонування нервової системи, допомагає підтримувати тонус м'язів, регулює водно-сольовий баланс нашого організму. Як і Омега-3 жирні кислоти, ми можемо отримати сіль тільки з їжею, тому дієтолог закликає не боятися солі, так як вона шкідлива тільки у великих кількостях. Добова норма солі в раціоні становить 5 г. Все, що вище цієї норми - для вашого організму зайве.
Світлана Фус зазначає, що надлишок солі збільшує навантаження на серце і нирки, затримує воду в тканинах, через що збільшується вага і погіршується настрій. Сіль підсилює смак продуктів, через що відбувається переїдання. Солоної їжі ви з'їсте набагато більше, ніж несолоної. При нестачі солі людина стає сонливою і млявою, втрачає м'язову силу, страждає від запаморочень і нудоти. Крім того, обмеження вживання солі збільшує ризик смерті для людей з серцевою недостатністю, а також збільшує стійкість клітин до інсуліну, що може стати причиною розвитку цукрового діабету і гіперглікемії.
Раніше повідомлялося, який інгредієнт слід додавати в їжу, щоб знизити вміст холестерину в крові.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal