Today.ua

Дієтологи назвали допустиму для здоров'я дозу алкоголю на Новий рік

Новий рік асоціюється у всіх з шампанським і мандаринами. Допустима доза алкоголю у кожної людини своя, але дієтологи визначили норму, яку не слід порушувати, щоб не нашкодити своєму здоров'ю. Наприклад, один-два келихи шампанського можуть бути навіть корисні, а ось якщо випити більше, то для когось це буде небезпечно.

За словами наукового співробітника ФГБУН "Фіц харчування і біотехнології" Анни Кошечкіної, ігристе вино у невеликих дозах здатне розслабляти, заряджати позитивною енергією, і надає важливий психологічний ефект на організм. Та й святкового настрою без шампанського у вас може не з'явитися.

Однак, якщо ви не можете обмежитися парою келихів, то потрібно бути готовим до того, що сп'яніння настане дуже швидко. У шампанському міститься вуглекислий газ, через що хмільний ефект настає набагато швидше, ніж від більш міцних напоїв. Дієтологи зазначають, що шампанське протипоказано людям з хронічними захворюваннями, вагітним і годуючим жінкам, підліткам, а також людям з індивідуальною непереносимістю напою. Замінити новорічний напій можна лимонадом або газованою водою з соком. На стіл можна подати морс або компот, що буде ще корисніше для здоров'я.

Раніше дієтологи дали поради, як схуднути до Нового року, повністю виключивши з раціону алкоголь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ