Гарбузове насіння повинно бути в нашому раціоні щодня. Це багате джерело марганцю, магнію, міді і цинку, вітамінів А, В, Е і С. Всього одна порція гарбузового насіння (чверть склянки) забезпечує від 14% до 42% добової потреби організму в цих речовинах. Тому у якості перекусу насіння гарбуза підійде усім без винятку.
Магній покращує настрій і сон. Марганець важливий для здоров'я шкіри і кісток. Мідь надає енергії, а залізо допомагає доставляти кисень в клітини. Цинк підтримує імунітет і гостроту зору. Вітамін С також зміцнює імунітет і судини, вітамін В корисний для здоров'я шкіри і підтримки емоційного здоров'я.
Всього чверть склянки гарбузового насіння містить близько 150 ккал, 15 г корисного жиру, всього кілька грамів вуглеводів і 8-10 г рослинного білка. Це означає, що продукт калорійний, але в той же час поживний і сприяє притупленню почуття голоду.
Гарбузове насіння містять антиоксиданти для захисту клітин і каротиноїди. Крім зменшення запалення, антиоксиданти допомагають запобігають передчасному старінню і хронічних захворюванням. До складу насіння гарбуза входить амінокислота кукурбітин, яку бояться кишкові паразити.
Задумайтесь над тим, щоб включити у свій раціон гарбузове насіння. Щоб не пошкодити зубну емаль, очищайте насіння від шкірки руками. При гастриті і виразці шлунка від гарбузового насіння краще відмовитися.
Раніше повідомлялося, які продукти негативно впливають на стан і колір шкіри.