Гарбузове насіння повинно бути в нашому раціоні щодня. Це багате джерело марганцю, магнію, міді і цинку, вітамінів А, В, Е і С. Всього одна порція гарбузового насіння (чверть склянки) забезпечує від 14% до 42% добової потреби організму в цих речовинах. Тому у якості перекусу насіння гарбуза підійде усім без винятку.
Магній покращує настрій і сон. Марганець важливий для здоров'я шкіри і кісток. Мідь надає енергії, а залізо допомагає доставляти кисень в клітини. Цинк підтримує імунітет і гостроту зору. Вітамін С також зміцнює імунітет і судини, вітамін В корисний для здоров'я шкіри і підтримки емоційного здоров'я.
Всього чверть склянки гарбузового насіння містить близько 150 ккал, 15 г корисного жиру, всього кілька грамів вуглеводів і 8-10 г рослинного білка. Це означає, що продукт калорійний, але в той же час поживний і сприяє притупленню почуття голоду.
Гарбузове насіння містять антиоксиданти для захисту клітин і каротиноїди. Крім зменшення запалення, антиоксиданти допомагають запобігають передчасному старінню і хронічних захворюванням. До складу насіння гарбуза входить амінокислота кукурбітин, яку бояться кишкові паразити. Також гарбузове насіння знижує ризик виникнення діабету другого типу, має протигрибкові та противірусні властивості. Цей продукт запобігає розвитку у жінок остеопорозу, а у чоловіків - простатиту і раку передміхурової залози.
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
Задумайтесь над тим, щоб включити у свій раціон гарбузове насіння. Щоб не пошкодити зубну емаль, очищайте насіння від шкірки руками. При гастриті і виразці шлунка від гарбузового насіння краще відмовитися.
Раніше повідомлялося, які продукти негативно впливають на стан і колір шкіри.