Today.ua

Який овоч знімає болі в суглобах і допомагає при артрозі: медики рекомендують

Людям, що страждають на болі в суглобах при артрозі і остеоартриті медики рекомендують додати в раціон брокколі. Цей сорт капусти містить багато поживних речовин, антиоксидантів, вітамінів і мінералів, а також флавоноїди, які здатні чинити протизапальний ефект.

Сульфорафан, що міститься в брокколі, захищає суглоби пацієнтів з артритом від поразки, завдяки гальмуванню молекул, що активують процеси запалення.

Сульфорафан міститься і в інших різновидах капусти, але в брокколі його найбільше.

У брокколі багато клітковини, що стимулює травлення і може позбавити від таких неприємних відчуттів, як здуття живота, запор та діарея.

Британські вчені провели дослідження на мишах, яке показало, що вживання брокколі здатне уповільнити перебіг остеоартрозу, який вже вразив суглоби людини.

За кількістю кальцію брокколі не поступається молочним продуктам, а також ця капуста містить добову норму вітаміну С. Людям з хворобами серця капусту потрібно обов'язково включити в раціон. При цукровому діабеті брокколі також має цілющі властивості.

Як готувати брокколі?

Брокколі не рекомендується смажити, так як під час смаження в ній виділяються шкідливі речовини, в тому числі канцерогени. Капусту найкраще відварювати, запікати і готувати на пару. Також брокколі можна їсти сирою, додаючи її в овочеві салати. І стебла, і суцвіття є їстівними.

Раніше повідомлялося про шкідливі властивості банана для організму , і про добову норму фруктів для здорової людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ