Людям, що страждають на болі в суглобах при артрозі і остеоартриті медики рекомендують додати в раціон брокколі. Цей сорт капусти містить багато поживних речовин, антиоксидантів, вітамінів і мінералів, а також флавоноїди, які здатні чинити протизапальний ефект.
Сульфорафан, що міститься в брокколі, захищає суглоби пацієнтів з артритом від поразки, завдяки гальмуванню молекул, що активують процеси запалення.
Сульфорафан міститься і в інших різновидах капусти, але в брокколі його найбільше.
У брокколі багато клітковини, що стимулює травлення і може позбавити від таких неприємних відчуттів, як здуття живота, запор та діарея.
За кількістю кальцію брокколі не поступається молочним продуктам, а також ця капуста містить добову норму вітаміну С. Людям з хворобами серця капусту потрібно обов'язково включити в раціон. При цукровому діабеті брокколі також має цілющі властивості.
Як готувати брокколі?
Брокколі не рекомендується смажити, так як під час смаження в ній виділяються шкідливі речовини, в тому числі канцерогени. Капусту найкраще відварювати, запікати і готувати на пару. Також брокколі можна їсти сирою, додаючи її в овочеві салати. І стебла, і суцвіття є їстівними.
Раніше повідомлялося про шкідливі властивості банана для організму , і про добову норму фруктів для здорової людини.