Який овоч знімає болі в суглобах і допомагає при артрозі: медики рекомендують

Автор: Лобанова Єлизавета

Людям, що страждають на болі в суглобах при артрозі і остеоартриті медики рекомендують додати в раціон брокколі. Цей сорт капусти містить багато поживних речовин, антиоксидантів, вітамінів і мінералів, а також флавоноїди, які здатні чинити протизапальний ефект.

Який овоч знімає болі в суглобах і допомагає при артрозі: медики рекомендують - today.ua

Сульфорафан, що міститься в брокколі, захищає суглоби пацієнтів з артритом від поразки, завдяки гальмуванню молекул, що активують процеси запалення.

Сульфорафан міститься і в інших різновидах капусти, але в брокколі його найбільше.

У брокколі багато клітковини, що стимулює травлення і може позбавити від таких неприємних відчуттів, як здуття живота, запор та діарея.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Який овоч знімає болі в суглобах і допомагає при артрозі: медики рекомендуютьБританські вчені провели дослідження на мишах, яке показало, що вживання брокколі здатне уповільнити перебіг остеоартрозу, який вже вразив суглоби людини.

За кількістю кальцію брокколі не поступається молочним продуктам, а також ця капуста містить добову норму вітаміну С. Людям з хворобами серця капусту потрібно обов'язково включити в раціон. При цукровому діабеті брокколі також має цілющі властивості.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як готувати брокколі?

Брокколі не рекомендується смажити, так як під час смаження в ній виділяються шкідливі речовини, в тому числі канцерогени. Капусту найкраще відварювати, запікати і готувати на пару. Також брокколі можна їсти сирою, додаючи її в овочеві салати. І стебла, і суцвіття є їстівними.

Раніше повідомлялося про шкідливі властивості банана для організму , і про добову норму фруктів для здорової людини.

Головне