Деякі продукти харчування більше за інших наносять удар нашій печінці, через що страждають і всі інші органи. Лікар Олександр М'ясников розповів, як можна отримати цироз печінки за допомогою напоїв і окремих продуктів, якщо їх кількість в раціоні буде вищою за норму.
Наприклад, печінку чоловіків зруйнують 200 грамів горілки, випитих протягом тижня. Для жіночої печінки критичними стануть всього 140 грамів цього напою.
Солодкі булочки, котлети, пельмені та ковбаса також ведуть до серйозної жирової інфільтрації печінки і провокують розвиток неалкогольного стеатогепатоза.
Згідно зі статистикою, щороку від гепатиту С і В вмирають близько 1,2 мільйонів осіб у всьому світуі. Причиною захворювання часто стає саме неправильне харчування, зокрема, переїдання.
Раніше дієтологи назвали оптимальний розмір порцій, який необхідно дотримуватися під час схуднення.