Як правильно їсти помідори, щоб не нашкодити організму

Автор: Лобанова Єлизавета

Сезон томатів підходить до завершення і треба встигнути зробити заготовки на зиму. Щоб отримати максимум корисних речовин з цих смачних і соковитих ягід, потрібно знати кілька нюансів. Ті хто вважає, що свіжі томати корисніші, ніж перероблений продукт, помиляються.

Як правильно їсти помідори, щоб не нашкодити організму - today.ua

Найкорисніша речовина в помідорах - каротиноїд лікопін, який надає колір помідорам. Лікопін є потужним антиоксидантом, який захищає клітини від дії вільних радикалів. Вживаючи достатню кількість помідорів, ви зменшує ризик захворіти на рак шлунка, простати, молочної залози або кишечника.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Щоб наситити організм максимальною дозою лікопіну, потрібно з'їдати 2-3 помідора на день, попередньо обшпаривши їх окропом. Важливо знати, що будь-яка термічна обробка помідора збільшує дозу лікопіну в цьому овочі. Тому домашні кетчупи, томатні пасти (без цукру з невеликою кількістю солі), борщ, томатний суп, омлет з помідорами, рагу - містять більше корисної речовини, ніж свіжий овоч. Як правильно їсти помідори, щоб не нашкодити організму Для кращого засвоєння лікопін потрібно вживати з жирами: нерафінованими кокосовим, оливковою, соняшниковою оліями, вершковим маслом, сметаною, вершками, авокадо. Людям з жовчнокам'яної хворобою, хронічними алергіями, захворюваннями нирок і суглобів, а також при гіпертонії захоплюватися помідорами не варто.

Раніше повідомлялося, які гриби дієтологи вважають найкориснішими для здоров'я.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Головне