Сало - продукт, який ефективно допоможе зміцнити імунітет в осінньо-зимовий період. Однак, потрібно знати, яке сало є дійсно корисним і здатне вилікувати хвороби. Медики розповіли про користь цього продукту і про рецепт корисної страви, до складу якої входить сало.
За статистикою, середньостатистичний українець з'їдає близько 15 кілограмів сала на рік. На прилавках магазинів і базарів можна знайти будь-сало на вибір - звичайне свіже, засолене, копчене або з м'ясним прорізом. Однак, найкориснішим є свіже сало! І поєднувати його потрібно з правильними продуктами.
Генетики виділяють так званий жировий прийом їжі, в який входить сало. Дієтолог Людмила Гончарова радить ось такий рецепт. Візьміть листовий салат, будь-яку зелень і наріжте тоненькими слайсами сало. Збризніть салат оливковою, конопляною або лляною олією, посоліть гімалайської сіллю і вітамінна страва для зміцнення імунітету готова!
Важливо не нагрівати сало більше 40 градусів, тоді воно втрачає корисні властивості. Корисно їсти саме свіже сало, а в смаженому або відвареному салі міститься шкідливий холестерин, який нашому організму користі не принесе. У салі містяться вітаміни групи A і E, які грають роль у підтримці імунітету. Досить з'їдати до 50 г свіжого сала в день, щоб отримати корисні амінокислоти Омега-6 та інші складові міцного імунітету.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачну закуску з сала, яку можна буде їсти всю зиму.