Today.ua

Як кава впливає на артеріальний тиск

Кава - це непростий напій, який впливає не тільки на настрій, але і на самопочуття. Багато що залежить від того, з чим ви поєднуєте каву, в яких дозах, і в який період дня віддаєте перевагу напою. Також важливо знати, як пов'язані кава і тиск, щоб не нашкодити своєму організму.

Багато медиків та науковців сперечаються з приводу того, підвищує або знижує кава артеріальний тиск. Заперечувати факт того, що напій діє на тиск, не можна. У більшості людей кави піднімає артеріальний тиск, але лише на пару хвилин. Потім тиск стабілізується, і знижується до нормальних показників. Люди зі зниженим тиском п'ють каву, щоб її підвищити. При гіпотонії часто відчуваються симптоми слабкості, запаморочень, головної болі, і такий стан негативно відображається на способі життя. Кава підвищує тиск, тому для гіпотоніків цей напій як наркотик.

Якщо у здорової людини тиск в нормі, то він не підвищиться/знизиться навіть після вживання 2-3 чашок кави. А ось гіпертонікам пити каву небезпечно. Людям з підвищеним тиском кава може ще більше підняти показники, що погіршить самопочуття.

Кофеїн - природний антиоксидант, який бадьорить всіх без винятку. Вважати напій шкідливим безпідставно, адже він скоріше корисний, ніж ні.

Раніше вчені розповіли, чи корисно для здоров'я пити каву без кофеїну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ