Today.ua

Вчені назвали продукти, від яких розвивається рак

Продукти, які є джерелами канцерогенів, запускають процес розвитку онкології в організмі людини. Дослідження вчених довели прямий зв'язок між раціоном харчування і раком шлунково-кишкового тракту. Саме наша дієта багато в чому визначає, чи будемо ми схильні до раку, чи ні.

Від моменту, коли канцероген пошкоджує здорову клітину до розвитку раку, може пройти від 10 до 40 років. Канцерогенез - складний і багатоетапний процес, тому якщо їсти смажене м'ясо щотижня, то наслідки цього ви відчуєте не відразу, але ризик розвитку раку з кожним роком буде поступово зростати. Якщо ви їсте шкідливу канцерогенну їжу кілька разів на рік, то відповідно, ризик розвитку онкології стає в рази менше.

Кожна клітина генетично запрограмована на захист і відновлення, але якщо не поставляти їй протиракові речовини, такі як вітаміни та інші антиоксиданти, що містяться в рослинній їжі, в якийсь момент вона перестане працювати. Здорова дієта на ранніх етапах здатна придушити процес канцерогенезу, але коли вже почне розвиватися передраковий стан, тоді вже буде пізно змінювати свій раціон.

До продуктів, які провокують виникнення раку, медики відносять: копченості, газовані напої, майонез, маргарин, алкоголь, сухі сніданки, шкідливі солодощі. Продукти, багаті антиоксидантними вітамінами C, A, E, каротиноїдами, фолієвою кислотою і поліфенолами, навпаки, здатні уберегти ваш організм від утворення вільних радикалів. Часник, брокколі, зелень, томати, чорниця, виноград, зелений чай, гриби і цитрусові в свою чергу знижують небезпеку виникнення онкологічних захворювань.

Раніше вчені з США назвали продукти, які блокують розмноження коронавіруса в організмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ