Today.ua

В Україні прогнозується до 40 000 хворих COVID-19 на добу: екс-заступник глави МОЗ зробив заяву

Екс-заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк вважає, що знизити захворюваність коронавірусом в Україні допоможе повний локдаун терміном на місяць. Експерт вважає марним введення "помаранчевої" карантинної зони, так як в "помаранчевій" зоні серйозних обмежень як таких немає, крім носіння масок.

"Ми вважаємо, що Україні потрібно ввести на обмежений час повний локдаун терміном на один місяць. Це потрібно зробити негайно ", - сказав екс-заступник глави МОЗ.

За словами Ковтонюка, через місяць можна почати повертатися до моделі адаптивного карантину в регіонах, а поки потрібно вводити жорсткі заходи.

Колишній чиновник прогнозує, що якщо зараз не ввести локдаун, то крива захворюваності різко піде вгору, і досить швидко в січні може бути досягнутий показник в 20 тис. хворих на добу, а в лютому це може бути вже 40 тисяч. Такого навантаження українські лікарні не витримають. Ковтонюк зазначив, що введення карантину на новорічні свята створить ризики того, що "ми можемо просто до цього моменту не дійти, а вже до 4 січня система лікарень може досягти критичного навантаження".

Як відомо, в Україні скасували карантин вихідного дня і тимчасово повернули обмеження "помаранчевої" зони на території всієї країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ