З настанням осені раціон харчування змінюється. У меню варто додавати продукти, які багаті мікронутрієнтами і володіють антибактеріальними властивостями, адже попереду сезон вірусних інфекцій. Подбайте про своє здоров'я і зверніть увагу на продукти, які повинні бути у вашому холодильнику вже зараз.
Всі види капусти позитивно впливають на наш імунітет, причому як в свіжому, так і в іншому вигляді. Брюссельська капуста виводить токсини, має протизапальну дію і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Брокколі містить багато кальцію (навіть більше, ніж молоко) і є природним рослинним джерелом заліза. Морська капуста підтримує роботу щитовидної залози, знижує ризик розвитку атеросклерозу, нормалізує стан крові. Крім того, вона має антисептичну, протизапальну і антипаразитарні властивості.
У вашому холодильнику обов'язково повинен бути мед. Цей продукт, як ніщо інше, робить організм більш стійким до простудних захворювань.
Саме час додати в свій осінній раціон гарбуз. Цей овоч містить велику кількість каротину, тому вважається джерелом натуральних антиоксидантів. Вживати гарбуз можна як в сирому вигляді, так і у вигляді пастили, каш, супів і запіканок. Овоч корисний при ГРВІ, нервових зривах і гінекологічних захворюваннях.
Раніше повідомлялося, які вітаміни потрібно пити восени для підвищення імунітету.