Today.ua

Стало відомо, коли в Україні з'явиться перша вакцина від коронавіруса

Вакцина від коронавіруса в Україні з'явиться вже в березні наступного року. Такий оптимістичний прогноз дав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Мої оптимістичні прогнози: для масового використання це буде десь початок березня 2021 року. Це якщо все те, що проходить клінічні випробування, буде зареєстровано, і буде доведено безпеку та ефективність", - сказав він.

За словами Ляшка, шість вакцин від коронавіруса на даний момент проходять клінічні випробування. Коли вакцина буде готова, Україна зможе вакцинувати 20% населення країни - це близько восьми мільйонів осіб.

Частину вакцин зроблять безкоштовно. Першими в черзі на безкоштовне щеплення від COVID-19 знаходяться медики і працівники силових відомств, які більше за інших ризикують заразитися.

Так як Україна не зможе закупити необхідну кількість вакцини для всього населення країни, президент Володимир Зеленський заявив про те, що вакцину почнуть виробляти в Україні. Технічних можливостей для проведення досліджень і розробки вакцини у нас в країні немає, але штампувати її українські фахівці цілком можуть.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що лікарі в Україні вже навчилися лікувати коронавірусну інфекцію, а в лікарнях вистачає ліжок і апаратів штучної вентиляції легенів. Таким чином, якщо восени нахлине друга хвиля коронавіруса, то до неї країна буде більш підготовлена, ніж у березні.

Раніше повідомлялося, що в Україні цієї осені очікується чотири види грипу, проти яких будуть доставлені вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ