Сосиски можуть завдати організму непоправної шкоди: лікар пояснила, як часто можна їх вживати

Автор: Марченко Любов

Сосиски, які так полюбляють багато українців, і які дехто майже щодня дає дітям, насправді не можна віднести до безпечної, а тим більше, до корисної їжі. Вони можуть навіть завдати шкоди організму, ділиться з виданням ukrhealth лікар-дієтолог Дар'я Русакова.

Сосиски можуть завдати організму непоправної шкоди: лікар пояснила, як часто можна їх вживати - today.ua

Сосиски шкідливі тим, що в них  забагато солі та жиру. Крім того,  вони містять барвники і крохмаль, а також різноманітні стабілізатори. При цьому, хоча вони й належать до м'ясних продуктів і мали би містити в собі немало білка, насправді вміст білка у них малий. Отож, вони несуть організму дуже мало користі, але натомість труять його шкідливими домішками.

При цьому зазвичай ми споживаємо їх із макаронами, кашами або картоплею, що збільшує ризик ожиріння при такому харчуванні.

Сосиски можуть завдати організму непоправної шкоди: лікар пояснила, як часто можна їх вживати

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

В Україні чекають новий Hyundai Tucson: фото та ціни

Однак це не означає, що слід негайно відмовитися від сосисок і більше ніколи навіть не поглядати в їхній бік. Якщо цим продуктом не зловживати, то ви зумієте "вбити двох зайців": і організму не зашкодити, і побалувати свої смакові рецептори, давно "заточені" хіміками під усілякі смачні харчові добавки.

"Якщо ви їсте сосиски один раз в тиждень, то нічого страшного для здоров’я і фігури не станеться. Але якщо ви їсте їх кожен день, то це шкідливо", - доступно пояснила "формулу" вживання сосисок Дар’я Русакова.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При цьому лікарка зауважила, що цей продукт краще вживати в поєднанні зі свіжими овочами та зеленню.

Нагадаємо, дієтологи також розвінчали міф про те, що від макаронів гладшають. Насправді люди додають у вазі не від самих макаронів, а від приправ до них: масла, сиру і  соусів.