Вершкове масло містить у своєму складі вітаміни А, В, С, D, E і К, а також жирні кислоти Омега-3 і Омега-6. Користь цього продукту явно недооцінена. Багато хто не їсть масло, вважаючи його жирним та калорійним, проте це не ті жири, від яких потрібно відмовлятися.
Вершкове масло користо вживати для здоров'я і краси волосся та шкіри. Воно зменшує шкідливий вплив продуктів, які безпосередньо підвищують холестерин у крові та корисне для роботи ШКТ. Молочні жири у складі масла допомагають клітинам мозку оновлюватися, прискорюють розумові процеси і підвищують увагу. Якщо у вас розумова робота, то цей продукт в раціоні просто незамінний.
Щоб не переживати про кількість жирів, які надійдуть в ваш організм разом з вершковим маслом, потрібно знати, яку кількість продукту безпечно вживати для здоров'я. Про це розповіла дієтолог Юлія Поворознюк. За словами медика, 20 грам вершкового масла для жінок і 30 грам для чоловіків - це добова доза насичених жирів. Але якщо, крім цього, ви їсте протягом дня сало і жирне м'ясо, тоді вершкового масла потрібно з'їдати менше.
Обирати потрібно масло 82% жирності, або топлене масло, що має 90% жирності. Дієтолог радить заради максимальної корисні розділити вживання масла на три прийоми протягом дня: на сніданок можна додавати масло в кашу, в обід з'їдати бутерброд, а на вечерю вершкове масло можна додати в яєчню.
Раніше повідомлялося, який продукт вважається найбільш шкідливим для здоров'я нирок.