Today.ua

Серед п'яти штамів коронавірусу, що циркулюють в Україні, нового британського виду поки немає, - учені

Британський різновид коронавірусу, який характеризується підвищеною заразністю, поки що на території України не виявлений. Про це свідчать дані, отримані із референс-лабораторії Public Health England Colindale у Лондоні.

До Лондона на аналіз було відправлено зразки біологічного матеріалу від 50 українців, хворих на коронавірус. Задля отримання найбільш об'єктивних і достовірних даних хворих брали не з одного, а із різних регіонів України. Зокрема, в Лондон відправили біоматеріали пацієнтів із Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Харківської, Хмельницької, Чернівецької областей і міста Київ.

Відповідно до проведених тамтешніми спеціалістами аналізів, так званого "британського" вірусу серед українських пацієнтів не виявлено. Натомість Україною циркулюють пять, доволі поширених у Європі, штамів коронавірусу, що належать до глобальної генетичної лінії В, яка походить із Китаю.

Зокрема, в Україні зареєстровані такі штами коронавірусу:

У зв'язку з тим, що вірус почав швидше мутувати, з українського ЦЗГ (Центру громадського здоров'я) тепер щомісяця надсилатимуть вибірку біологічного матеріалу на дослідження у Лондон.

Нагадаємо, спеціалісти вважають, що коронавірус в Україні досяг велетенських масштабів, а статистика від МОЗ не відтворює реальної картини захворюваності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ