Уляна Супрун розповіла, як можна швидко відновити нюх і смак після коронавірусу

Уляна Супрун, навіть будучи у відставці, продовжує піклуватися про здоров'я українців. Так, екс-міністр регулярно дає в соцмережі рекомендації, як поводитися в разі того чи іншого захворювання. Не оминає вона стороною і найбільш злободенну нині тему - коронавірус. Так, колишня керівниця МОЗ розповіла, як відновити відчуття нюху і смаку після захворювання на коронавірус.

Уляна Супрун розповіла, як можна швидко відновити нюх і смак після коронавірусу - today.ua

Перш за все, слід зауважити, що втрата нюху - одна з найперших ознак захворювання. Проявляється це несподівано і швидко. При цьому ніс людини може бути зовсім не закладений.

Слизова оболонка носа - один з найпростіших шляхів проникнення вірусу в організм людини. Потрапляючи в ніс, він приєднується до рецепторів на поверхні клітин. Потім за допомогою білка певного виду вірус впроваджується в клітини і починає розмножуватися. Таким чином, в більшості випадків, саме слизова носа першою піддається атаці злобного вірусу.

Уляна Супрун розповіла, як можна швидко відновити нюх і смак після коронавірусу Ще один характерний симптом ураження організму ковідом - втрата смаку. Ці два відчуття становлять 40% сенсорної системи людини. Тому не можна недооцінювати їхню втрату.

Як показує досвід, відчуття запаху і смаку починають повертатися протягом одного-двох тижнів після захворювання. Однак в окремих випадках їхнє відновлення може зайняти до року. Тому Уляна Супрун дала кілька рекомендацій, як пришвидшити цей процес.

Крім закапування назальних кортикостероїдів, рекомендованих ученими-медиками, можна ще вдатися до деяких доступних і безпечних способів. Умовно їх можна назвати тренуванням нюху і смаку.

Зокрема, для відновлення нюху Супрун рекомендує взяти собі за правило періодично нюхати ефірні масла, що мають різкий запах. Причому можна нюхати не одне, а кілька масел. Тим самим ми тренуємо свій нюх, що аналогічно фізичним тренуванням м'язів тіла.

Для швидшого відновлення смакових відчуттів, екс-міністр пропонує експериментувати з їжею: додавати в неї більше спецій, робити більш солодкою або кислою, або ж навмисне додавати гірчинку до того, що ви їсте. Правда, такі експерименти напевно все ж краще проводити у своїй тарілці, а не в загальній каструлі.

Нагадаємо, за добу 27 жовтня в Україні зафіксовано рекордну кількість летальних випадків від коронавірусу. В цей день в нашій країні було зафіксовано 165 смертей від COVID-19.

Медики розповіли, що станеться з організмом, якщо пити чай кожен день
Чай ми п'ємо кожен день, і мало хто замислюється над тим, як впливає вживання цього напою на наш організм. У деяких випадках від вживання чаю варто ві...
Тіна Кароль придбала два гектари землі в Карпатських горах
Співачка Тіна Кароль на карантині разом з сином Веніаміном подорожувала по Західній Україні, після чого вирішила придбати землю в горах. Влітку артист...
Ціни на молоко і вершкове масло до кінця року виростуть: експерти назвали причини
Ціни на молоко до 2021 року, за прогнозами виробників, зростуть на 2,5%, а на вершкове масло - на 5,5%. Таким чином, літр молока вже скоро буде коштув...
Вчені спрогнозували терміни завершення епідемії коронавіруса в Україні
Спад епідемії коронавіруса в Україні почнеться не раніше середини 2022 року. Такий прогноз озвучив директор Інституту біохімії ім. А.В. Палладіна НАН ...
Різдвяний піст 2020: дата початку буде зрушена на один день
Наближається Різдвяний піст - один з найтриваліших, важливих і строгих у церковному календарі. Коли почнеться піст, як правильно його почати, що можна...