Вчені-медики, які постійно лякають довірливих громадян розповідями про шкоду алкоголю, вирішили відступити від своїх правил і видали інформацію про корисність деяких міцних напоїв. Зокрема, йдеться про шановане багатьма пиво, пише from-ua з посиланням на вчених Берлінського університету.
Виявляється, регулярне вживання цього пінистого напою істотно підвищує міцність кісток. Це легко пояснити. Пиво готують із ячменю. А якраз речовини, що містяться в ячмені, здатні загальмовувати розвиток остеопорозу (втрати кальцію в кістках). Через втрату кальцію кістки стають крихкими, руйнуються зуби і відбуваються незворотні процеси в опорно-руховому апараті.
У складі ячменю також присутній колаген, який допомагає відновленню ділянок кісток і суглобів, уражених остеопорозом. Тобто, за допомогою ячменю і його похідних, таких, як пиво, можна не тільки зупинити згубний процес, а й навіть частково відновити функції опорно-рухового апарату.
Причому, як кажуть учені німці, які знають толк у пінистому напої, набагато більше колагену міститься в світлому пиві, ніж у темному.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, пиво також може бути корисним і при інших захворюваннях. Так, в боротьбі з кашлем допомагає гаряче пиво. До нього додають мед і сік лимона. Той, хто зумів це випити, каже, що такі "ліки" вельми ефективні.