Today.ua

У громадян України з'явилася надія: в Китаї вже готують для нас вакцину від коронавірусу

Українцям потрібно протриматися, не заразившись коронавірусом, ще, принаймні, чотири місяці. Для нас з'явилася обнадійлива інформація: нібито Китай готується відправити до України першу партію вакцини вже в середині грудня цього року. Тобто, українці отримають від жителів Піднебесної такий безцінний подарунок "під ялинку".

Про це повідомляють відразу кілька Telegram-каналів. Правда, кажуть, що початок вакцинації в нашій країні намічено на середину лютого 2021. З чим пов'язаний такий відкладений старт, невідомо. Мабуть, у влади є якісь свої міркування.

Однак не виключено, що дата початку масової вакцинації буде переглянута в залежності від статистики захворювань. Кажуть також, що першими мають намір отримати щеплення президент, прем'єр-міністр та інші представники влади, щоби продемонструвати народу, що вакцина безпечна, і її не варто боятися. Потім будуть прищеплювати представників тих професій, які найчастіше контактують з великою кількістю людей. Зокрема - медиків, поліцейських, рятувальників.

Відомо, що в Китаї зараз проходять випробування 11 різних вакцин. Чотири з них уже випробовують на третьому етапі. Відразу після завершення цих випробувань вакцини підуть у виробництво.

При цьому щеплення, очевидно, доведеться робити всім: і тим, хто ще не хворів на коронавірус, і тим, хто перехворів. Згідно з висновками канадських учених, у перехворілих на коронавірус антитіла зникають вже на третьому місяці після хвороби. Отже, їхній імунітет вельми недовговічний.

Разом з тим, при вакцинації механізм формування антитіл дещо інший, кажуть вчені. Тому вакцинація дає більш тривалий ефект. У будь-якому випадку, якщо навіть щеплення здатне буде убезпечити організм людини на півроку, це вже буде перемогою над хворобою, кажуть медики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ