Today.ua

ТОП-5 дієт, найбільш небезпечних для здоров'я: експерти розповіли, як не варто худнути

Далеко не всі дієти для схуднення, придумані фанатами зменшення ваги, є безпечними. Деякі з них, приносячи нетривалий зовнішній ефект, можуть бути небезпечні для здоров'я. Експерти виділили топ-5 дієт, які, з їхньої точки зору, є найменш прийнятними з позицій здорового способу життя, пише golos.

Питна дієта

При цій дієті їжу замінюють фруктовими та овочевими соками. Таким чином харчуються кілька днів. Вважається, що при такій дієті організм активно очищається від шлаків і попутно позбувається від зайвої ваги. На практиці при такій дієті, звичайно, можна зігнати кілька кілограмів, проте ненадовго. А ось заробити занепад сил, а попутно з ним і діарею, цілком можливо.

Капустяна дієта

При такій дієті тим, хто худне, рекомендують вживати лише капустяні смузі і супи з капусти. Дієтологи кажуть, що таким чином дійсно можна скинути вагу, проте вона дуже швидко відновиться, як тільки ви повернетеся до колишнього раціону. Адже нескінченно харчуватися капустою неможливо - так недовго й козликом стати.

Білкова дієта

Білкова - улюблена дієта спортсменів. Вони до неї вдаються для нарощування м'язової маси. Причому білки мають бути лише тваринного походження. При цьому з раціону повністю виключаються вуглеводи. Можливо для спортсменів в період інтенсивної підготовки до змагань така дієта прийнятна, проте, як засобом для схуднення, нею краще не користуватися. Фахівці кажуть, що нічого, крім проблем з травленням, вона не дасть.

Дієта з низьким вмістом жирів

Скоротити до мінімуму вміст жирів в їжі - абсолютно хибний підхід до схуднення. Організму однаково звідкілясь потрібно отримувати енергію, і він почне замість жирів вживати вуглеводи. У підсумку, через надлишок глюкози, зайва вага все одно набирається, і до того ж, в організмі порушується баланс мікроелементів.

Лінива дієта

Будь-яка дієта для схуднення повинна супроводжувати фізичною активністю і заняттями спортом. Навіть якщо вам вдасться схуднути, то таке схуднення буде нетривалим. Далі організм просто призвичаїться економити енергію і зажене вас в зону ще меншою рухової активності. А це вже загрожує більш серйозними проблемами зі здоров'ям, ніж кілька зайвих кілограмів.

Нагадаємо, багатьом може припасти до душі мандаринова дієта для схуднення. Вона не тільки ефективна, але й смачна. Досить замінити близько 15% свого раціону мандаринами, і ви почнете потихеньку скидати вагу, кажуть фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ