Today.ua

Ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю: Шмигаль терміново збирає глав ОДА і уряд

Стало відомо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні терміново збирає на селекторну нараду глав ОДА та уряд. На порядку денному буде одне питання - ситуація з коронавірусом, і що з нею робити. Вже очевидно: якщо добовий показник захворюваності буде приростати, як і раніше, то незабаром в країні не вистачить наявної медичної бази для боротьби з хворобою.

А ситуація з коронавірусом в Україні, що не день, то страшніше. Сьогодні побито черговий антирекорд по добовій захворюваності. Показник у 5804 впритул наблизив нас до шеститисячної позначки. Раніше ВООЗ прогнозувала в Україні до 9 тисяч хворих на кінець року. Однак якщо зростання піде такими темпами, то до кінця року ми ризикуємо вийти на більш високі показники.

Сьогодні на 16.00 Щмигаль збирає на селектор усіх глав ОДА. Відразу після цього буде засідання уряду. Що вирішать - невідомо. Можливо, посилять карантин. Втім, не виключено, що знову відправлять вчитися онлайн усі навчальні заклади.

Принаймні, такого тотального карантину, який був навесні, напевно, не буде. Економіка України не витримає такого повторного локдауну. Та, очевидно, якісь заходи будуть прийняті. Не виключено, що перед ухваленням рішення прем'єр хоче почути думку глав обласних адміністрацій і дізнатися про настрої людей.

При цьому Telegram-канал "Легітимний" пише про швидку заміну уряду. Причому, перезавантаження Кабміну планують подати "під соусом" програної битви з коронавірусом.

"Коли ситуація вийде з-під контролю, коли будуть переповнені лікарні, коли буде катастрофічне число щодня померлих від коронавірусу, тоді Кабмін знесуть, зробивши "козлами відпущення", - цитує "Легітимний" слова неназваного джерела з Офісу президента.

Нагадаємо, вчора глава МОЗ Максим Степанов звернувся до українців з проханням дотримуватись елементарних карантинних вимог, які можуть істотно скоротити кількість нових захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ