Шпинат відомий своїми поживними і смаковими якостями. Він хороший для вживання, як у сирому вигляді, так і термічно обробленим. Свіжий шпинат легко заготовлювати на зиму, піддаючи його заморожуванню. У такому вигляді він зберігає всі свої поживні речовини і цілющі якості. А за цілющими властивостями шпинат можна назвати справжньою зеленою аптекою, ділиться інформацією видання profile.
Дуже важлива властивість шпинату - зміцнення імунітету. Завдяки високому вмісту в листі шпинату магнію, бета-каротину і вітаміну Е він є безцінним стимулятором імунної системи організму.
Він також дуже хороший для зору. Ця рослина містить природні речовини, які знижують ризик розвитку катаракти та інших очних захворювань.
Шпинат також допомагає доставити в клітини організму поживні речовини, що сприяє їхньому оновленню. Особливо добре це для забезпечення змащення суглобів, що дозволяє охороняти їх від зношування.
Популярні зараз
Зеленський зробив заяву про втрати ЗСУ у війні з Росією
Українців, які отримають “1000 грн Зеленського“ за кордоном, змусять повернути гроші
Зеленський готовий запросити Росію на другий Саміт миру
Десятки тисяч українських домогосподарств отримають грошову допомогу від ЄС
Крім того, в цій рослині зовсім невисокий вміст вуглеводів. Зате в ньому багато клітковини, яка покращує процес травлення. При цьому регулярне вживання шпинату допомагає "прибрати" зайву вагу.
Є у цієї рослини і ще одна безцінна якість, особливо важлива для тих людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Вона містить корисні нітрати, які здатні привести тиск в норму. Тому для поліпшення роботи серця шпинат просто незамінний.
При цьому медики попереджають, що при всій своїй корисності шпинат може бути і небезпечним. Зокрема, зловживати ним не рекомендують людям, які мають захворювання нирок, а також тим, хто приймає препарати, що розріджують кров.