Розігріті продукти можуть бути небезпечні для людини: медики попередили про можливі наслідки

Розігрівання "вчорашніх" або раніше приготованих продуктів - буденне явище у нашому житті. Кидаючи вже приготовані продукти на сковорідку, або ставлячи їх у мікрохвильовку, ми думаємо, що чинимо правильно: адже підігріта їжа смачніша, ніж холодна. Та, як з'ясувалося, розігріті продукти можуть стати міною уповільненої дії для нашого організму.

Розігріті продукти можуть бути небезпечні для людини: медики попередили про можливі наслідки - today.ua

Виявляється, розігріті продукти не лише втрачають свої корисні властивості, але й можуть набувати шкідливих якостей, небезпечних для життя людини. До таких продуктів, які категорично не можна розігрівати, медики відносять буряк, м'ясо, гриби, курячі яйця та картоплю.

Буряк при розігріванні повністю втрачає всі свої корисні властивості і перетворюється на абсолютно даремний продукт, який нічого не дає нашому організму.

Ще одна група розігрітих продуктів, які нічого не приносять людині, крім шкоди - м'ясні страви. По-перше, м'ясо при розігріванні втрачає багато своїх смакових якостей. По-друге, при підігріві м'яса розщеплюються легкозасвоювані білки, які оно містить. Через це воно стає марним. Однак і це ще не все: цей розігрітий продукт перетворюється в джерело канцерогенів, які поступово накопичуються в організмі.

Розігріті продукти можуть бути небезпечні для людини: медики попередили про можливі наслідки Те ж саме стосується і грибів, які в розігрітому вигляді втрачають білки, що входять до їхнього складу, і замість цього стають вмістилищем канцерогенів.

Чимало канцерогенів утворюється при розігріванні вже зварених яєць або яєчного омлету. Корисні мікроелементи, які містяться в цих свіжоприготованих стравах, під впливом нагрівання розщеплюються, а ось концентрація різних токсинів і канцерогенів різко зростає.

Як з'ясувалося, не варто розігрівати і картоплю - страву, яка, мабуть, найчастіше піддається неодноразовій термообробці. Їжа, до складу якої входить картопля, при розігріванні стає шкідливою. В першу чергу - через розпад крохмалю, що міститься в картоплі.

Тому найкраще з'їдати ці та інші продукти свіжоприготованими. Та, якщо все здолати за один присід не вийшло, краще з'їжте ці страви, не вдаючись до розігрівання. А щоб зробити їх більш прийнятними для споживання, дістаньте їх із холодильника заздалегідь, щоби вони змогли набути кімнатної температури.

Нагадаємо, вчені розповіли, яка страва з картоплі таїть найбільшу небезпеку для гіпертоніків. Як з'ясувалося, це картопля фрі, який містить у собі багато жиру і солі.

ДЖЕРЕЛОvesti-ua
Вілл Сміт в плавках показав свою найгіршу фізичну форму
Багато хто з нас за час карантину набрав зайві кілограми, і 52-річний Вілл Сміт не став винятком. За останні кілька днів зірка фільму “Хенкок“ став сп...
Річний тариф на газ не включає вартість розподілу: скільки насправді заплатять українці
Вартість газу в річних тарифах, на які всіх українських споживачів автоматично перевели з 1 травня 2021 р, не є повною. До ціни за кубометр газу необх...
Украинцам объяснили, как платить меньше за мобильную связь и интернет
Расходы на мобильную связь и интернет можно снизить. Многие украинцы пытаются экономить на многих “радостях жизни“, поскольку пандемия коронавируса...
ПриватБанк подарує кешбек за кожну покупку в інтернеті
Клієнти ПриватБанку, які активно користуються своєю платіжною карткою, здійснюють покупки в інтернеті, відправляють і отримують грошові перекази, можу...
Віра Брежнєва показала їх з Меладзе чарівну крихітку
Віра Брежнєва поділилася новою фотографією, показавши свою улюбленицю - собачку породи бішон фрізе на прізвисько Дейзі. Співачка зачарувала своїм одно...