Розігрівання "вчорашніх" або раніше приготованих продуктів - буденне явище у нашому житті. Кидаючи вже приготовані продукти на сковорідку, або ставлячи їх у мікрохвильовку, ми думаємо, що чинимо правильно: адже підігріта їжа смачніша, ніж холодна. Та, як з'ясувалося, розігріті продукти можуть стати міною уповільненої дії для нашого організму.
Виявляється, розігріті продукти не лише втрачають свої корисні властивості, але й можуть набувати шкідливих якостей, небезпечних для життя людини. До таких продуктів, які категорично не можна розігрівати, медики відносять буряк, м'ясо, гриби, курячі яйця та картоплю.
Буряк при розігріванні повністю втрачає всі свої корисні властивості і перетворюється на абсолютно даремний продукт, який нічого не дає нашому організму.
Ще одна група розігрітих продуктів, які нічого не приносять людині, крім шкоди - м'ясні страви. По-перше, м'ясо при розігріванні втрачає багато своїх смакових якостей. По-друге, при підігріві м'яса розщеплюються легкозасвоювані білки, які оно містить. Через це воно стає марним. Однак і це ще не все: цей розігрітий продукт перетворюється в джерело канцерогенів, які поступово накопичуються в організмі.
Популярні зараз
У США заявили, що Україні потрібно посилити мобілізацію чоловіків
Зеленський представив План стійкості України: подробиці
У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
Те ж саме стосується і грибів, які в розігрітому вигляді втрачають білки, що входять до їхнього складу, і замість цього стають вмістилищем канцерогенів.
Чимало канцерогенів утворюється при розігріванні вже зварених яєць або яєчного омлету. Корисні мікроелементи, які містяться в цих свіжоприготованих стравах, під впливом нагрівання розщеплюються, а ось концентрація різних токсинів і канцерогенів різко зростає.
Як з'ясувалося, не варто розігрівати і картоплю - страву, яка, мабуть, найчастіше піддається неодноразовій термообробці. Їжа, до складу якої входить картопля, при розігріванні стає шкідливою. В першу чергу - через розпад крохмалю, що міститься в картоплі.
Тому найкраще з'їдати ці та інші продукти свіжоприготованими. Та, якщо все здолати за один присід не вийшло, краще з'їжте ці страви, не вдаючись до розігрівання. А щоб зробити їх більш прийнятними для споживання, дістаньте їх із холодильника заздалегідь, щоби вони змогли набути кімнатної температури.
Нагадаємо, вчені розповіли, яка страва з картоплі таїть найбільшу небезпеку для гіпертоніків. Як з'ясувалося, це картопля фрі, який містить у собі багато жиру і солі.