Today.ua

Щеплення від коронавірусу першою в світі отримала 90-річна британка: на планеті стартувала масова вакцинація

Сьогодні, 8 грудня, в світі стартувала масова вакцинація жителів планети від COVID-19. Першою щеплення від коронавірусу отримала 90-річна жителька Великобританії Маргарет Кінан, повідомляє ВВС.

Першій в світі жительці планети, яка отримала щеплення не в процесі тестування вакцини, а вже в процесі масової вакцинації, ввели препарат від компаній Pfizer і BioNtech. Жінці зробила ін'єкцію медсестра Мей Парсонс у клініці університету Ковентрі. Сталася ця, без перебільшення, історична подія о 6:30 за Гринвічем.

Маргарет Кінан через тиждень виповниться 91 рік. Отримане щеплення від коронавірусу, як сказала жінка, стане для неї найкращим подарунком до дня народження. Адже воно дасть їй можливість, нарешті, возз'єднатися з молодшими членами сім'ї, щоб у колі рідних людей відсвяткувати своє 91-річчя. До цього їй довелося більшу частину 2020 року провести на самоті.

При цьому вона закликала своїх співгромадян і всіх інших людей не боятися вакцинації, щоби перемогти коронавірус.

"Якщо я змогла прийняти вакцину у 90 років, то і ви зможете", - звернулася вона до людей.

Тим часом, в Україні масова вакцинація розпочнеться не раніше середини наступного року, каже академік НАНУ Сергій Комісаренко. За його словами, справа не тільки в наявності або відсутності вакцини, а у відсутності логістики процесу, яка буде вироблена лише до середини року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ