Продукти для молодості і здоров'я: що потрібно включити в раціон, щоб зупинити час

Автор: Марченко Любов

Молодість і здоров'я, на жаль, категорії недовговічні. В юності вони здаються безлімітними, але проходить час, і виявляється, що слідом за одним дуже швидко минає й інше. Звичайно, чимало залежить від генетики, способу життя і харчування. Продукти, які входять у наш щоденний раціон, також можуть бути як каталізаторами процесу старіння, так і його сповільнювачами. Лікар-дієтолог і засновниця школи здоров'я доктора Толстікова поділилася знаннями щодо продуктів, які запобігають процесам старіння.

Продукти для молодості і здоров'я: що потрібно включити в раціон, щоб зупинити час - today.ua

"Найголовніше завдання в підтримці свого стану здоров'я і уповільнення старіння в тому числі - це дисципліна. Тобто хоча б 80% з того, що ви робите, має бути корисно для організму", - говорить Катерина Толстікова.

Що стосується конкретних продуктів, що уповільнюють процеси старіння, то діетолоог радить побільше вживати в їжу яскраво забарвлених овочів і фруктів. Саме яскраве кольорове забарвлення говорить про те, що такий фрукт або овоч містить багато антоціанів і антиоксидантів, які допомагають зберегти як зовнішню молодість, так і здоров'я організму в цілому. Продукти для молодості і здоров'я: що потрібно включити в раціон, щоб зупинити час Так, червоні овочі і фрукти містять лікопін, помаранчеві - бета-каротин. І чим більше ми їх "припасемо" в організмі, тим вище ймовірність зберегти молодість і здоров'я надовго. При цьому варто пам'ятати, що при тепловій обробці продуктів рослинного походження в них руйнуються багато цінних речовин. Тому краще все, що можна спожити сирим, постаратися вжити без термообробки. І ще, при заготівлі на зиму різні ягоди та овочі краще зберігати замороженими, ніж закатаними в консерви.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Однак при цьому слід пам'ятати, що зерна правильного харчування проростають лише тоді, коли лягають в грунт правильного способу життя. А він передбачає відсутність будь-яких зловживань, правильно обраний режим дня і харчування, вживання достатньої кількості чистої води і здоровий сон, підкреслила Катерина Толстікова.

Популярні зараз

У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

Депутати ухвалили законопроєкт про безпеку в школах

Нагадаємо, вчені також не перестають нагадувати про корисні властивості квашеної капусти, яких виявляють усе більше. Виявляється, цей доступний продукт здатний знижувати активність ферменту ACE2, який сприяє проникненню коронавірусу в організм. Французький професор-медик Жан Буске каже, що капуста має бути присутня в щотижневому меню хоча б чотири рази в тиждень. Причому обов'язково, хоч один раз вона має бути квашеною.

Головне