Квашена капуста містить величезну кількість вітамінів і мікроелементів, які не тільки зміцнюють імунітет, насичуючи організм вітаміном С, але і впливають на тривалість нашого життя. Про захисні функції квашеної капусти і про те, як часто потрібно її вживати, розповів професор Університету Монпельє Жан Буске.
В осінньо-зимовий період квашена капуста вважається одним з найбільш доступних засобів зміцнення імунної системи і зниження ризику передчасної смерті. У цьому продукті міститься велика кількість сульфорафана, який є потужним антиоксидантом. Жан Буске рекомендує, за власним прикладом, їсти сиру капусту три рази в тиждень, а квашену - хоча б раз на тиждень. Це буде і профілактика коронавіруса, і інших хвороб. За даними досліджень французьких вчених, кисломолочні напої і квашена капуста здатні знижувати активність ферменту ACE2, за допомогою якого коронавірус проникає у клітини. Під час закваски капусти бактерії перетворюють цукор на молочну кислоту, тому продукт стає набагато кориснішим для тих, кому доводиться контролювати рівень цукру. При цьому інші речовини в овочі не руйнуються, а харчова цінність продукту зростає. Крім того, клітковина у складі квашеної капусти також прискорює виведення токсинів і продуктів розпаду і покращує всмоктування мікроелементів.
Раніше повідомлялося, як приготувати вітамінну квашену капусту на зиму з довгим терміном придатності.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal