Today.ua

Схуднення в талії - краса і здоров'я: продукти, які зганяють зайвий жир

Схуднення в талії - це не тільки вимога естетики, а й можливість запобігти багатьом хворобам. Британські вчені довели зв'язок зайвого жиру на талії із запальними процесами, які відбуваються в черевній порожнині людини. А отже, потрібно якомога швидше позбуватися від зайвих кілограмів в області талії. Допоможуть досягти заповітної мети деякі продукти, доступні навіть українцям з не товстим гаманцем.

Схуднення в талії є заповітною мрією не тільки багатьох жінок, але і чоловіків. Дами з осиною талією в усі часи були в тренді, та й чоловіків зайвий жир на животі ніколи не прикрашав. Людство недарма виробило такий критерій краси. Виявилося, що тонка талія - не лише красиво, але й здорово.

Людям, в яких спостерігаються зайві відкладення в області талії, слід вживати в їжу більше продуктів з високим вмістом розчинної клітковини. Така клітковина при проходженні через внутрішні органи людини бере на себе роль блокатора надходження жирів в організм і сприяє механізму схуднення і, зокрема, схуднення в талії.

"Змішуючись з вологою, розчинні харчові волокна утворюють гелевидні речовини і знижують абсорбцію жиру, тобто не дають йому перетравлюватися і всмоктуватися, тим самим допомагаючи контролювати вагу", - цитує дослідників видання Express.

Однак і це ще не вся користь від споживання таких продуктів. Проходячи через товстий кишечник людини, вони стимулюють виділення бактерій жирних кислот із коротким ланцюгом. А ті, в свою чергу, забезпечують організм гормонами насичення (холецистокинином і гормонами GLP-1, PYY). Ну, а оскільки організм відчуває себе насиченим, то людина їсть менше. У підсумку це призводить до схуднення.

А тепер - від теорії до практики

Які продукти містять багато розчинної клітковини? Вчені називають яблука, зелений горошок, квасолю, вівсянку, висівки, цитрусові та ячмінь. Нагадаємо, дієтологи порадили, як позбутися згубної звички їсти солодке. Для цього потрібно зробити кілька кроків і, найголовніше, регулярно харчуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ