Today.ua

Пандемія COVID-19 вийшла з-під контролю: ВООЗ очікує в Україні до 9 тисяч хворих на день

Ситуація з коронавірусом у світі стала неконтрольованою. Цифри захворюваності приростають із кожним днем. І, на жаль, Україна "з головою" занурена в цей процес. Тому розраховувати на те, що захворюваність піде на спад, не доводиться. Коронавірус до кінця поточного року, та й після новорічних свят, не залишить нас у спокої.

Всесвітня організація охорони здоров'я відверто налякала цифрами: до кінця 2020 року в Україні щодень виявлятимуть від 7 до 9 тисяч випадків захворювання на COVID-19. Такий прогноз озвучив керівник Офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, передає suspilne.

"У найближчі місяці ми очікуємо, що кількість випадків перевищить 5 тисяч і може становити від 7 до 9 тис. випадків на день. У цьому ж контексті ми також спостерігаємо все більше випадків в Європі", - повідомив Хабіхт.

Єдине, що може втішити нас, українців, в цій ситуації - ми не унікальні. Це - світова тенденція: пандемія розперезалася майже всюди. На жаль, незважаючи на зростання кількості захворювань, багато людей, як і раніше, нехтують елементарними правилами, які реально можуть уберегти від інфекції.

"З наших досліджень ми знаємо, що лише кожна четверта особа регулярно миє руки. Також бачимо, що кожен третій не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи", - розповідає представник ВООЗ.

Нагадаємо, доктор Комаровський розповів, чому в українських школах боротьба з коронавірусом перетворилася в список непотрібних заходів та правил. Насправді там не перешкоджають поширенню інфекції, а просто мучать дітей зайвими пересторогами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ