Today.ua

На Землю насувається потужна магнітна буря - бережіть серце: астрофізики помилилися в прогнозі

Уже в найближчі дні Земля опиниться під ударом потужної магнітної бурі. Причому геомагнітне збурення буде не тільки сильним, але й тривалим. Вчені розводять руками: незважаючи на наявний у них арсенал знань про космічну погоду, вони змогли передбачити лише дати магнітної бурі, проте не її потужність.

Навпаки, ще на початку листопада фізики говорили, що геомагнітні збурення будуть слабкішими, ніж у жовтні, і в принципі, метеочутливим людям це мало чим загрожує. Однак тепер прогнози змінилися: уже з 18 листопада на землю насунеться тривала і доволі сильна буря. Супутники з ладу навряд чи вийдуть, проте над нашими нещасними судинами вона позбиткується всмак.

Згідно з прогнозом Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, магнітосфера Землі буде збуджена з 18 по 25 листопада - цілий тиждень. Особливо потужні удари очікуються 20 і 22 листопада.

Втім, і в інші дні цього непростого тижня також будьте пильні. Завжди тримайте при собі препарати, що знижують тиск і тамують серцеві напади. В першу чергу це, звичайно, стосується людей із проблемами серцево-судинної системи. Однак бути у всеозброєнні потрібно всім, бо все коли-небудь трапляється вперше, і серцеві напади також.

У ці дні багато хто може відчути аритмію серця, шум у вухах, стрибки тиску або просто психічну неврівноваженість і бажання з кимось посваритися.

Що рекомендують лікарі заради порятунку від "цих" днів

Нагадаємо, прогноз на початку місяця обіцяв затяжні, проте не сильні геомагнітні збурення. Але, мабуть, щось пішло не так, і сонячний вітер виявився набагато могутнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ