Today.ua

Коронавірус здатний проникати в мозок людини: вчені поділилися спостереженнями за COVID-19

Учені встановили, що коронавірус здатний проникати в мозок людини. До такого висновку дійшли фахівці Університетської клинки Гамбург-Еппендорф, дослідивши тіла 43 померлих від COVID-19 у віці від 51 до 94 років. У 53% відсотків померлих коронавірус був знайдений у клітинах стовбура мозку і в нейронах, які від них відходять. Такі спостереження медиків були опубліковані в журналі The Lancet.

При цьому вчені з університетської клініки не зафіксували жодних ознак деструктивного впливу COVID-19 на мозок людини і, відповідно, на мозкову діяльність.

Однак у більш ранніх висновках інших медиків повідомлялося, що коронавірус може мати негативний вплив на людський мозок. Зокрема, вчені з США стверджують, що COVID-19 обмежує подачу кисню до нейронів, що призводить до їхньохї загибелі. Крім цього, він знищує синапси - зв'язки між нервовими клітинами, що призводить до зниження швидкості їхньої взаємодії. Все це може завдати великої шкоди вищій нервовій діяльності людини.

Загалом, висновки німецьких учених виглядають якось симпатичніше.

Нагадаємо, вчені дійшли висновку, що в боротьбі з коронавірусом може посприяти проста і поки ще всім нам доступна за ціною квашена капуста. Мовляв, вона підвищує захисні сили організму, і підступному вірусу важче подолати імунний бар'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ