Today.ua

Коронавірус нікуди не йде: ВООЗ закликала всіх носити маски навіть після вакцинації від коронавірусу

Навіть після вакцинації від COVID-19 ВООЗ закликала усіх носити маски і дотримуватися дистанції. Медики пояснили, чому обмеження продовжать діяти.

Виявляється, навіть після щеплення коронавірус може не піти, він просто втратить свій згубний вплив. Зовсім немає ніякої гарантії, що щеплена людина не заразиться коронавірусом. Просто хвороба у неї протікатиме набагато легше, ніж у того, хто не щеплений. Вакцина захищає організм від розвитку патології легень, але поки не відомо, чи зможе вона повністю захистити організм від самої інфекції. Тому маски залишаються в тренді.

Іншими словами, вакцинація повинна набагато пом'якшити прояви захворювання і його можливі наслідки, однак від поширення коронавірусу вона може виявитися неефективною. Тому ВООЗ закликає людей, які вже отримали щеплення або незабаром його отримають, подбати про тих, хто ще не щеплений, і не піддавати їх зайвому ризику, та й себе також. Взагалі, оскільки коронавірус - абсолютно нова недуга, ніхто толком не знає, наскільки ефективною може виявитися вакцина від нього. Сумнівів в її ефективності у медиків, звичайно, вже немає, проте де межі цієї ефективності, не знає ніхто.

Тому вакциновані люди повинні, як і раніше, дотримуватися всіх запобіжних заходів: носити маски, дотримуватися соціальної дистанції, ретельно мити руки та уникати тісних контактів.

Нагадаємо, медики назвали групу людей, які можуть довго бути заразні коронавірусом. Зазвичай це люди з пригніченим імунітетом, які піддавалися трансплантації стовбурових клітин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ