Today.ua

Кава може завдати великої шкоди організму: наслідки передозування

Популярний та улюблений напій, без якого багато людей не уявляють свого пробудження, може завдати організму великої шкоди, в деяких випадках - непоправної. Йдеться про каву, передозування якого загрожує неприємними наслідками.

Багато людей не обмежуються ранкової чашкою кави, а п'ють її по кілька разів на день. А деякі, то й геть віддають перевагу каві перед усіма іншими напоями. При цьому такі кавомани завдають величезної шкоди своєму організму, яка у багатьох випадках може стати непоправною.

Як стверджують медики, допустима добова норма кави для дорослої людини - не більше 400 міліграмів на день. Все, що вище цієї норми - вже не на користь, а на шкоду організму.

Як реагує організм на передозування кави

Кофеїн, що міститься у каві, викликає в людей залежність, схожу на алкогольну або нікотинову:1.Кофеїн викликає звуження кровоносних судин, що живлять людський мозок. При різкому припиненні вживання кави судини розширюються. Отже, збільшується кровотік по них. Здавалося б, це непогано, однак посилений кровотік тисне на нервові закінчення, що розташовані впритул до судин. Через це у людини, яка відмовилася від кави, виникає сильний головний біль. Причому, він може бути тривалим і терзати нещасну жертву кофеїнової залежності по кілька тижнів.

2.Крім того, у людини при передозуванні кави може виникати прискорене серцебиття.

3.Ще одна неприємність, яку може викликати надмірне вживання кави - синдром есенціального тремору. При цьому починають тремтіти руки. Причому це тремтіння може бути настільки сильним, що людина не здатна виконувати елементарні дії: тримати склянку з рідиною або зав'язувати шнурки взуття.

4.Крім того, багато любителів цього напою не раз потерпали ночами від безсоння, пов'язаного з чашкою кави, випитої незадовго до сну.

5.Надмірне вживання кави також негативно впливає на нервову систему. Улюблений напій може спровокувати почуття тривоги і підвищену нервозність.

Нагадаємо, вчені назвали напій, яким легко і з користю для організму можна замінити ранкову каву. Йдеться про улюблений напій дитинства - какао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ