Today.ua

Вакцина від коронавірусу викликала побічну реакцію в Фінляндії

Вакцина від коронавірусу все ще проходить випробування і неясно повною мірою, як вона вплине на ту чи іншу людину. У Фінляндії ще в грудні 2020 року розпочали імунізацію медичних працівників, і тільки зараз зафіксована перша побічна реакція на препарат.

Фінське Агентство з безпеки й розвитку в області фармацевтики Fimea отримало першу заявку, в якій йдеться про побічну реакцію на вакцину від Covid-19.

Представник національного компетентного регуляторного органу при Міністерстві соціального забезпечення та охорони здоров'я Фінляндії, який курирує фармацевтичну галузь, заявила, що на сьогоднішній час зафіксовані побічні симптоми залишаються в секреті.

За словами головного лікаря Майї Кауконен, планується отримати, як мінімум, п'ять свідоцтв про реакцію на вакцину, перш ніж говорити про якісь побічні ефекти.

«Коли ми отримаємо, щонайменше, п'ять повідомлень, то повідомимо, якого роду побічні ефекти в них вказувалися», - зазначила Кауконен.

Фінський уряд почав вакцинацію препаратами фірм Pfizer і Biontech 27 грудня 2020 року. Першим пройшов імунізацію медичний персонал. На сьогодні вже співробітники п'яти великих лікарняних округів Фінляндії отримали укол від Covid-19.

Нагадаємо, в перший день 2021 року в Україні зафіксовано понад 5000 хворих коронавірусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ