Today.ua

Українські вчені розробили вакцину від COVID-19 і представили її президенту

Новий препарат, який може допомогти Україні вийти з важкої епідемічної ситуації через коронавірус, вже пройшов фазу доклінічних випробувань. Розробники запевняють, що вакцина українського виробництва може незабаром стати надійним захистом населення від смертоносної хвороби.

Крім того, як стверджують вчені-творці нової вакцини, препарат буде формувати імунітет в організмі людини не тільки проти COVID-19, але і від будь-яких коронавірусних інфекцій.

Володимир Зеленський дізнався про нову вакцину від коронавируса, створеної українськими розробниками, під час наради в Офісі президента України. Творці препарату повідомили президенту, що дослідження показали хороші результати, вакцина від COVID-19 готова до подальших випробувань. Про це розповіли в прес-службі президента.

На нараді в ОП також обговорили можливості проведення подальших клінічних випробувань нового препарату, а також логістику його виготовлення і доставки в медичні установи, щоб провести вакцинацію населення. «Я дуже радий, що ця зустріч відбулася. Йдеться і про високі шанси розробки нашої унікальної оригінальної української вакцини проти COVID-19, і про перший крок до того, щоб відновити виготовлення вакцин в Україні», - підсумував все сказане на нараді Володимир Зеленський.

Відзначимо, що за словами вчених, випробування нової вакцини від COVID-19 тривали півроку. Результати досліджень показали, що діюча речовина нейтралізує коронавірус в інфікованих клітинах організму.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США заборонили Україні закуповувати вакцину російського виробництва. Як в посольстві пояснили накладений заборона?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ