Today.ua

Догляд за руками взимку - корисні поради косметолога

Взимку шкіра особливо потребує захисту і посиленого догляду. Щоб руки завжди залишалися красивими й зволоженими досить користуватися кількома простими порадами. Косметолог Ольга Петруніна розповіла, як підтримувати шкіру в холодну пору року.

Низькі температури, сухе повітря в приміщеннях, все це призводить до зневоднення. Не кажучи вже про активне використання антисептичних засобів в період пандемії. Шкіра дуже сохне, її захисний бар'єр порушується, знижується імунітет і, відповідно, погіршується зовнішній вигляд.

Як же допомогти рукам? Слідувати п'ятьом простим правилам.

Перше. Захист.

Крім активного миття рук, шкіру обов'язково потрібно зволожувати, щоб не привести до сильного зневоднення, сухості, тріщин. Крем для рук зараз - незамінний друг, як і антисептик і мило.

Активно зволожуємо руки протягом дня - це той мінімум, який можна самостійно забезпечити собі в домашніх умовах.

Друге. Ні маслам.

Не наносіть масла на шкіру рук в чистому вигляді. На кутикули - так, але не на шкіру. Краще додати пару крапель олії у свій крем, нанести на руки та надіти рукавички (наприклад, коли готуєте) - СПА-процедура забезпечена.

Третє. Носимо рукавиці.

Від вітрів і морозів захищаємося в'язаними рукавицями, від побутової хімії - гумовими.

Намагайтеся максимально виключити зіткнення шкіри й мийних засобів. Також вибирайте побутову хімію з делікатними складами.

Четверте. Скоротити використання антисептика.

На сьогоднішній час це зробити простіше, ніж навесні та влітку, тому що взимку в громадському місці доречно бути навіть у вуличних рукавичках. А антисептики залиште тільки на крайній випадок.

П'яте. Скрабіровання.

Пілінги та м'які скраби для рук відшелушать відмерлі клітини та зроблять руки ніжними. Після пілінгу можна зробити маску або парафінову ванночку і, тим самим, закріпити результат. А якщо завершити процедуру масажем - ваші ручки однозначно скажуть спасибі.

Пропонуємо вам також дізнатися про шість продуктів в раціоні, які заважають втраті зайвої ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ