Today.ua

Вчені розповіли, чи можна насправді пити каву без кофеїну

Кава без кофеїну - користь чи все-таки шкода для організму? Вчені пояснили, чи варто взагалі пити такий напій.

Існує величезна безліч напоїв, які мають корисними властивостями й здатні зміцнити імунітет і сприятливо вплинути на здоров'я людини. Але є серед них один, який викликає багато запитань.

І мова йде про каву без кофеїну. Даний продукт деякі дієтологи називають чудовою альтернативою для людей з високим тиском, яким протипоказаний кофеїн. Ряд вчених відзначають, що напій позитивно впливає на активізацію роботи мозку і знижує ризик розвитку діабету другого типу.

Однак за словами вченого і доктора медичних наук Вільяма Лі, під час обробки кавових зерен на їх поверхні можуть залишитися шкідливі для організму хімічні речовини. Лікар підкреслив, що зерна вимочують в хімічному розчині, завдяки якому вилуговується кофеїн.

Попри те, що санітарним наглядом кількість цих шкідливих речовин була схвалена, в процесі декафеінізаціі вони все ще несуть небезпеку для здоров'я людини. Наприклад, один з них метіленхлорід. За словами вченого Рашімі Б'якоді, дана речовина уповільнює роботу центральної нервової системи, що може привести до ревматоїдного артриту або підвищення ризику розвитку онкологічного захворювання.

Нагадаємо, медики назвали найнебезпечніший метод приготування кави, який шкодить здоров'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ