Today.ua

Вчені зі США назвали три речовини, які зміцнюють імунітет взимку

Вчені рекомендують в зимову пору року включати в раціон дітей і дорослих продукти, які містять три найважливіші для імунітету речовини. Без них організм не зможе впоратися з ГРВІ, грипом і буде беззахисним перед коронавірусом. Отже, що ж їсти, щоб захисні сили були у всеозброєнні?

Вчені-медики з Університету Флориди з'ясували, які три корисних речовини необхідні людському організму, щоб успішно протистояти застудам, а також бактеріям і вірусам, що викликають респіраторні захворювання.

Перш за все, американські дослідники радять насичувати свій організм вітаміном С. Свіжі овочі та фрукти повинні бути на вашому столі щодня у великих кількостях. Даний вітамін нормалізує роботу лейкоцитів, які захищають від інфекцій.

Вітамін D теж необхідний для нормальної роботи імунної системи. Частіше гуляйте на свіжому повітрі, особливо в сонячні дні. Більше їжте морської риби, жирних сортів, яєць, грибів, молочних продуктів. Вітамінні добавки, нагадують вчені, можна приймати тільки за призначенням лікаря!

Ще один найважливіший мікроелемент - цинк, він забезпечує нормальне функціонування клітин організму, забезпечує його захист від проникнення вірусів і бактерій. Включіть в раціон яловичину, квасолю, арахіс, гречку, твердий сир, яйця, вівсянку.

Нагадаємо, раніше медики попередили, що під час новорічних свят не варто зловживати бутербродами з червоною ікрою. У чому небезпека популярного делікатесу?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ