Група вчених із США в ході проведених досліджень з'ясували, що ряд продуктів харчування блокують можливість коронавіруса до розмноження. Якщо в період пандемії включити зелений чай, шоколад і ряд інших продуктів в раціон, то коронавірусна хвороба, швидше за все, буде перенесена в легкій формі.
Експертам-біологам з США вдалося довести, що особливі хімічні сполуки, які містяться у винограді, зеленому чаї, какао і в чорному шоколаді, пригнічують ферменти протеази. Дані речовини беруть участь у багатьох важливих функціях всередині вірусів, зокрема, ці ферменти беруть активну участь в розмноженні SARS-CoV-2.
«Мpro (протеаза) необхідний SARS-CoV-2 для того, щоб розмножуватися і збиратися. Якщо ми зможемо придушити або деактивувати цю протеазу, вірус помре - пояснив професор Се Деюй, один з учасників дослідницької групи з Університету Північної Кароліни. Фахівці з'ясували, що хімічні речовини зеленого чаю, шоколаду та винограду мають потужну антиоксидантну та протизапальну дію. Взаємодіючи з протеазою Мpro, вони прив'язуються до неї, через це фермент повністю втрачає свої властивості і не може виконувати функції із життєзабезпечення і розмноження вірусу SARS-CoV-2 (знаменитого коронавіруса). Про підсумки своїх досліджень американські вчені написали статтю, яка опублікована у виданні Science Daily.
Нагадаємо, раніше доктор Комаровський розповів, скільки має тривати самоізоляція після контакту з хворим на COVID-19.
Популярні зараз
У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak