Today.ua

Найсильніша група крові, яка захищає від хвороб і дарує довголіття: дослідження вчених

Вченим вдалося виявити зв'язок між тим, яка у людини група крові, і тим, наскільки вона схильна до хвороб і скільки років проживе. Групи крові класифікуються як I, II, III і IV група виходячи з наявності в них антигенів. Антиген - це тип білка на еритроцитах.

Так ось, дослідження показали, що власники I групи крові значно рідше страждають серйозними захворюваннями, ніж всі інші. Важкі недуги найбільше загрожують людям з II групою крові. Наявність АВО-гена, який присутній у людей з II, III і IV групами крові, підвищує ризик серцевого нападу, ішемічної хвороби серця і в цілому розладів серцево-судинної системи. Володарі I групи цього гена не мають, а значить, хвороби серця у них виникають набагато рідше. Крім того, вчені з'ясували, що ген АВО впливає на функції людського мозку. У зв'язку з цим, люди, які мають групи крові II, III і IV, ризикують на 82% більше, ніж володарі I групи крові, зіткнутися з порушенням когнітивних здібностей, втратою пам'яті і розвитком деменції.

Вчені також з'ясували, що люди з II групою крові частіше за інших схильні до розвитку раку шлунка. Варто зазначити, що за словами самих дослідників, та чи інша група крові лише сприяє розвитку певних видів хвороб в організмі людини, але не викликає їх. У зв'язку з цим, вчені рекомендують вести здоровий спосіб життя і регулярно проходити обстеження у лікаря.

Нагадаємо, раніше фахівці прийшли до висновків, що група крові впливає на характер людини. Хочете дізнатися про себе більше? Тоді пройдіть простий тест по групі крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ