Лікарі закликають частіше готувати кашу з цієї крупи, оскільки вона є відмінною профілактикою для безлічі найнебезпечніших хвороб. Любителі цієї смачної і корисної каші, самі того не відаючи, захищають себе від онкології і Альцгеймера.
Вчені довели, що каша булгур містить величезну кількість корисних мікроелементів, унікальних білкових з'єднань і «довгих» вуглеводів, ненасичених і насичених жирних кислот, включаючи омега-3, омега-6 і омега-9. В її складі також є в достатній кількості вітаміни групи В, К, РР і Е.
Якщо регулярно включати в свій раціон кашу булгур, то це поліпшить роботу серцево-судинної системи, нормалізує рівень цукру в крові, мінімізує наслідки стресу і сприятливо позначиться на функціонуванні нервової системи.
У любителів каші булгур нормалізується обмін речовин, йдуть зайві кілограми, поліпшується робота мозку, зміцнюється імунітет, підвищується життєвий тонус. Дуже корисна ця каша для майбутніх матусь, оскільки містить фолієву кислоту.
Протипоказання: панкреатит, непереносимість глютену, вік до 3 років, холецистит, гастрит, виразкова хвороба шлунково-кишкового тракту. Перед вживанням обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.
Дізнайтеся також, які вітаміни необхідні людині в осінній період. Без них неможливо відчувати себе бадьорим і здоровим.