Today.ua

Новий симптом коронавірусу: язик “розповість“ про стан здоров'я людини

Новий симптом коронавірусу виявили вчені в ході останнього дослідження і збору даних. Захворювання, назване «коронавірусний язик», допоможе лікарям діагностувати хворобу до результатів тесту. У чому проявляється цей симптом, розповів сімейний доктор Михайло Цюрак.

Відзначається, що у пацієнтів, у яких був діагностований коронавірус, з'являються білі крапки, а іноді й виразки на поверхні язика. Ранки можуть боліти, особливо під час прийому їжі та гарячих напоїв.

У медицині це захворювання називається стоматит, і багато хто з нас з ним вже стикалися. Але при сукупності з іншими симптомами, такими, як втратила нюху і смаку, слабкість, гарячка, ломота і сухий кашель, болячки на язику допоможуть доктору вчасно встановити правильний діагноз.

За словами сімейного лікаря, коронавірусний язик не вимагає якогось специфічного лікування. Можна, наприклад, приймати знеболюючі препарати при неприємних відчуттях. Також лікарі рекомендують обмежити прийом гарячих, кислих, солоних і гострих страв, які могли б викликати роздратування слизової.

Нагадаємо, стало відомо, що вакцина від коронавірусу з'явиться в Україні у вільному продажі. Глава Міністерства охорони здоров'я розкрив всі нюанси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ