Лікарі назвали фрукт, який набагато ефективніше захищає організм людини від проникнення коронавируса, ніж звичні часник, цибулю і корінь імбиру. Що це за плід, і як правильно його вживати в їжу, щоб не хворіти восени і взимку?
На думку дієтологів, м'якоть авокадо набагато краще зміцнює захисні сили організму, ніж часник і імбир. Речовини, що містяться в цьому масляниста зеленому плоді активізує імунітет. Авокадо насичує організм вітамінами Е і D, містить цінні омега-жири.
Щоб отримати максимум користі від раціону з авокадо, слід їсти цей фрукт в першій половині дня. З одного боку, наявність поживних речовин і вітамінів дасть організму заряд енергії, а з іншого - калорії встигнуть витратити і не сприятимуть збільшенню жирових прошарків.
Зверніть увагу на місце, де була плодоніжка. У якісного авокадо вона жовтувато-зелена, якщо виїмка потемніла, то купувати такий фрукт не варто. Людям, що страждають від хвороб печінки, перед прийомом авокадо слід проконсультуватися з лікарем.
Нагадаємо, раніше вчені розповіли, кому протипоказаний гарбуз. Осінній плід, безумовно, корисний для здоров'я, але при деяких захворюваннях може завдати шкоди організму.