Today.ua

У Зеленського повідомили, скільки в Україні буде безкоштовних вакцин від коронавірусу і хто їх отримає

Стало відомо, скільки Україна придбає вакцин від Covid-19 для імунізації населення і скільки отримає безкоштовно. Нардеп від "Слуги народу" повідомила, яку суму влада заклала на придбання препарату, і які категорії населення отримають щеплення у першу чергу.

За словами Лесі Забуранної, Україна отримає 8 мільйонів вакцин проти нового китайського вірусу. Також в бюджеті закладено 2,6 мільярда гривень на придбання препарату для імунізації громадян. В цілому прищепити вийде близько 10 мільйонів українців з розрахунку по дві дози на кожного.

«Давайте подивимося правді в очі. Середня вартість вакцини становитиме близько півтори тисячі гривень. Якщо порахувати: 2,6 мільярда плюс вісім мільйонів доз, то це дозволить охопити до десяти мільйонів людей», - заявила депутат від партії «Слуга народу».

На думку влади, є певна категорія населення, яка в змозі придбати вакцину самостійно.

«... люди, які працюють і отримують пристойну заробітну плату, думаю, що в змозі самостійно купити вакцину», - каже нардеп.

В першу чергу препаратом забезпечать тих, хто дійсно цього потребує: люди в групі ризику (люди похилого віку і хронічно хворі) і з низьким рівнем доходу.

При цьому в Польщі заявили, що всі українці, які перебувають на території країни на законних підставах, отримають вакцину безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ