Today.ua

Квашена капуста для імунітету проти ГРВІ: поради лікарів по заготівлі корисного салату

Квашена капуста, якщо вона приготовлена правильно, насичує організм вітамінами, захищає в періоди міжсезоння від вірусних та інших респіраторних інфекцій, зміцнює імунітет, стимулює обмін речовин і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Але навіть такий цінний Суперфуд можна урізноманітнити певними добавками, які зроблять його ще більш корисним для здоров'я.

Отже, покладіть в салатник жменю квашеної капусти, заправте її не соняшниковою, а натуральним оливковою олією першого віджиму. Обов'язково поріжте в салат одну ріпчасту цибулину, півкільцями або кубиками. Додавати в салат з квашеної капусти цибулю краще заздалегідь, щоб вона встигла промаринуватися в кислому капустяному розсолі і придбала поліпшені смакові якості і користь. Крім цибулі і оливкової олії, з якими виходить класичний варіант салату з квашеної капусти, по можливості кожен день додавайте скибочки свіжого огірка, тонко нарізаний часточками яблуко і лимон, жменю свіжих або заморожених (без попередньої розморозки) ягід журавлини, брусниці, граната.

Лікарі наполягають, що заготовлювати квашену капусту краще самостійно, використовуючи тільки сіль і цукор в якості регуляторів смаку. Куплені салати можуть містити оцет, підсилювачі смаку, консерванти та інші шкідливі для здоров'я компоненти.

До слова, вчені підтвердили, що квашена капуста володіє цілим спектром корисних властивостей. Завдяки їм вона збільшує тривалість життя, дарує молодість, здоров'я і красу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ