Today.ua

Який вітамін особливо необхідний людині взимку?

Вчені назвали найважливіший вітамін для здоров'я людини в зимовий період часу.

Дефіцит вітаміну D особливо небезпечний для здоров'я людини в зимовий період часу. Адже саме з жовтня по квітень людина не в змозі отримувати належну його кількість з природних джерел - тобто від сонячних променів.

Вітамін D допомагає в зміцненні імунітету, в боротьбі з вірусними інфекціями та запобігає розвитку серцевих захворювань. Вчені відзначають, що він особливо важливий пацієнтам, що страждають на туберкульоз, СНІД, розсіяний склероз, ревматоїдний артрит, псоріаз та інші серйозні захворювання. Згідно з останніми даними, приблизно мільярд людей на Землі страждають від дефіциту вітаміну D. Річ у тому, що в молочних продуктах і рибі його міститься не так багато, і ці продукти не можуть заповнити втрати. Головне джерело - все ж сонячне світло. Однак в період, коли приймати сонячні ванни людина не в змозі, вона може пропивати курс вітаміну D за допомогою відповідного препарату. Людям у віці від 19 до 50 років прописують зазвичай 600МЕ на добу, а тим, хто старше, від 800МЕ. Перед вживанням медичних препаратів рекомендуємо проконсультуватися з сімейним лікарем.

Нагадаємо, лікар-дієтолог розкрила три "теплих" продукти для схуднення, які допомагають в боротьбі із зайвою вагою. Детокс-коуч розповіла, що потрібно споживати з їжею, щоб зрушити кілограми з мертвої точки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ